fbpx

OttHon az Erdőben, az ÖKU-ban is!

2013. február 21.-én kilátogattam az Máriaremete- Hidegkúti Ökumenikus Általános Iskolába, hogy a „OttHON az Erdőben”- pályázat keretein belül, megtartsak egy-egy Természetismeret órát a 4. évfolyam Tulipán és Vizsla osztályaiban. Képekért és a részletekért olvass tovább.

Az órát egy rövid kérdéssorral indítottuk melyet mindenkinek ki kellett tölteni. Olyan kérdésekre kellett felelni például, hogy „Mi van nálatok otthon fából?”, „Mit csinál az erdész?”, „Mit csinál a vadász? „stb. Majd beszélgettünk a világ, Európa és hazánk erdősültségéről, összehasonlítottuk hazánk és Finnország (Európa legjobban erdősült országa) erdőterületeit. Megbeszéltük, mekkora is egy hektár (ha), hány vad él Magyarországon, és milyen erdőket különböztetünk meg. Rácsodálkoztunk a fának arra a képességére, hogy vízből és CO2-ból (tehát gyakorlatilag ásványvízből) fény segítségével készít szőlőcukrot. Összegyűjtöttük, hogy milyen szereplői vannak az Erdő színházának, és hogy egy fának mi kell a növekedéshez.

Sajnos nem maradt idő az összes kérdésre, de majd áprilisban találkozunk kinn, a Sztrilich Pál Cserkészparkban, és még sok más érdekességre és kérdésre is megtaláljuk a választ!

Várunk Titeket sok szeretettel!

Csizmazia Tardos

Osztálykirándulás a Cserkészparkban?  – Lehetséges! Részletek ide kattintva