fbpx

Második önkéntes táborunk valósult meg idén nyáron az Útilapu segítségévelSencond SCI Volunteer Work camp was held this year!

Idén is megrendezésre került az SCI Nemzetközi Tábor

Különböző nemzetiségű fiatalok önkéntes munkát végeztek cserkészparkunkban több vezető segítségével és irányításával. Bátran mondhatom, hogy nagyon jól sikerült, mivel személyesen én is részt vettem a tábor életében, ami két hétig tartott. Azért az intenzív, lelkes és kitartó munka mellett természetesen volt móka és kacagás is. Miket sikerült megszépítenünk a parkban? Olvass tovább…

Röviden az idei csapatról: Jó hangulatú, dalolós, jól összeszokott társaság alakult ki rövid idő alatt, és határozottan állíthatom, hogy  jól érezte magát mindenki.
Táborunk igen csak nemzetközire sikerült: Skót, Orosz, Török, Bolgár, Spanyol, Szlovák, Taiwani és Magyar fiatalok dolgoztak együtt. A sokszínüség ellenére, vagy talán pont ezért minden fennakadás nélkül tudott működni a főzéstől a munkán át a kötelező bulizásokig. Mindenki figyelt a másikra és hamar beilleszkedett mindenki.

Az elvégzett munkákról: Volt sok gyomirtás, föld felásás, Wales-i háznál és a Tárnics háznál lévő étkezők csiszolása és lefestése, tanösvény plakátjainak kihelyezése, faültetés, fűnyírás mindenféle eszközzel, tábortűzhely kialakítása, domboldalból aréna kialakítása, és a klasszikus rutin feladatok is, mint például a közös tisztálkodási helyek takarítása.
Munkánkat nehezítette az időjárás, a második héten végig hőségriasztás volt érvényben, volt, hogy elértük a 40-42 fokot is, így átütemeztük a munkát, és a délutáni munkát kicsit később kezdtük el.

Szállásunkról, és az étkezésekről:
Saját háza volt a csapatnak, közös nappalival, ahol az esti programokat szervezhettük. Volt projektorunk, így tudtunk filmet nézni, illetve ország prezentációkat nagyban kivetíteni. A körülmények megfelelőek voltak mindenki számára. Magunkra főztünk, amire külön „munkacsoportot” hoztunk létre. Sokan hoztak nemzeti fűszereket, így minden nap más-más ország specialitásait kóstolhattuk meg.

Szabadidős programokról:
Minden este „nemzeti estéket” tartottunk, amelyekre minden résztvevő lelkesen felkészült, prezentációkkal, videókkal, nemzeti édességekkel és italokkal. Mindenki nagyon érdeklődött a másik kultúrája iránt, az esték nagyon sikeresek voltak. Sokszor munkavégzés közben is tanulták/ tanították egymás nyelvét. A tábor második hetében „secret friend” játékot játszottunk, amely teret adott a részvevők kreativitásának. Ez a játék arról szólt, hogy meg kell lepni egy személyt, akit aznap húztál és neki kellett segíteni, illetve kedveskedni, majd a nap végén ki kellett találni ki is lehetett az a bizonyos napi titkos barát.

Az első héten a Szimplába is eljutottunk, ami mindenkinek nagyon tetszett, majd a hétvégét Budapesten töltöttük, a csapat végig együtt maradt.

Remélem jövőre is megrendezésre kerül majd ez a tábor és újabb színes egyéniségekkel bővül majd a csapatunk.

 

Heller László (Jenci)
a tábor társszervezője

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!