fbpx

Beszámoló az Öregcserkészek ünnepségéről


Csapatunk szokása szerint megtartotta a Szent György napi Kopjafa-ünnepét a Sztrilich Pál Cserkészparkban, emlékezve hazament testvéreire.

Ünnepünkön számosan részt vettek a hazamentek hozzátartozói is. Az üdvözlés után jelképes zászlófelvonás következett a cserkészinduló hangjainál.

A parancsnok közvetlen szavakkal méltatta és emlékezett a hazamentekre, főleg a két új táblácska tulajdonosára, Kun Mihályra és Kovács Józsefre. Szeretettel üdvözölte Kovács József feleségét, Margót, aki mindig mindenhova elkísérte Jóskát. Friss fájdalma ellenér – 5 napja búcsúztattuk Jóskát – eljött közénk. A parancsnok megkérte álljon be a sorunkba, Jóska helyére és úgy vegyen részt a megemlékezésünkön.

Simándiné Judit kedvesen, szépen hangsúlyozva olvasta fel búcsúzó versünket, amelyet Szenkó István februárban hazament testvérünk írt még cserkésztestvére búcsúztatására.

Egyenként elhelyeztük a hozzátartozókkal közösen a megemlékezés virágait a kopjafához. A nevek elhangzásakor megkondult tavaly megáldott kis harangunk.


Ünnepélyes pillanat következett: csapatunk új tagja Palotás Gusztáv „Lurkó” most tett fogadalmat, amelyet a parancsnok vett ki. Több, mint fél éve vesz részt lelkesen a csapat munkájába, életében Lurkó, aki meghatottam fogadta a csapattagok kézfogását. Fogadalomtételét szép emléklappal dokumentáltuk, Kollár Tamás jóvoltából lamináltan!

 

Végezetül elénekeltük a Himnuszt és Kun Mihály emlékére – aki Erdélyből jött közénk- az erdélyi himnuszt is.

Szeretetkörünkben együtt énekeltük Tóth László csapattársunk átírásában búcsúdalunkat, majd köszönő-köszöntő szavakkal búcsúztunk a megjelentektől, szerény agapéra invitálva őket is.

 

Jó Munkát!

Szenitrmai Józsefné cst. Pk.

 

Budapest, 2012. május 3.

Fényképek ide kattintva megtekinthetők.