fbpx

Luxemburgban gyűltek össze a Cserkészpark vezetők – 13rd CMC13rd CMC at Luxemburg

Tizenharmadik alkalommal gyűltünk össze, mint Cserkészpark „menedzserek”, hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat, és közösen keressünk megoldásokat az aktuális kihívásokra.

A házigazda idén a Neihaischen-i Cserkészpark volt, amely már SCENES minősítéssel is rendelkezik. Ez a cserkészpark, élmény dús programokat is kínál kelta keretmesébe töltve. A park legnagyobb látványossága a 300nm-es 6 m-es belmagasságú, fából, sárból és szalmából készült kelta ház. A viskó a legnagyobb közösségi helyiség, itt lehet esténként a tűz körül táncolni, beszélgetni.

 

A konferencia főbb témái voltak: az önkéntesség a fiatalok munkanélküliségének tükrében, a tudás-menedzsment a viszonylag gyors fluktuáció mellett, és a cserkészparkok szerepe a szövetségek életében.

Második nap került sor az Országom és Cserkészparkom interaktív kiállításra, ahol a magyar téliszalámi, a Túró Rudi és az Erős Pista ismét sikert aratott, bár meg kell hagyni, hogy a spanyol sonkának, a belga sajtoknak sincs párja. A legvitatottabb téma a konferencián a SCENES program illetve hálózat jelenlegi állapota volt, de mint megtudtuk, ez leginkább annak tudható be, hogy az elmúlt időben több pozícióban is volt változás a WOSM-nél.

A találkozó végén nyilatkozatot fogadtunk el, amelyben felhívtuk a WOSM és a Cserkészszövetségek figyelmét, a Cserkészparkokban végzett cserkészmunkára és a jövőben rejlő lehetőségekre.

Az utolsó este a helyi önkormányzat fogadásán vettünk részt.

Nagyon jó volt és hasznos újra találkozni Cserkészpark vezetőkkel. Fontos és inspiráló kicserélni a tapasztalatokat. ki hogyan vezet egy-egy parkot, önként vagy hivatásosan, egyesek már több mint 10 éve is akár.

Fényképek a facebook oldalunkon. www.facebook.com/scoutcentrebudapest

During the last week of October, more than fifty representatives of different European Scout and Guide Centres are gathered at the Neihaischen Scout Centre in Luxembourg for the 13th European Guide and Scout Centre Managers Conference.

Another welcome opportunity for those in charge of Scout and Guide Activity Centres and Camp Sites across Europe to informal networking and exchanges on best practices and on how to successfully address challenges met in running these centres.

The programme included presentations in plenary on themes like diversity, monitoring and evaluation, or knowledge management. A series of workshops in small groups completed the sessions, where more practical matters were addressed.

Neihaischen, one of the SCENES Centres in Europe, was a perfect location for this meeting. A big thank you to Neihaischen’s staff and to the Guides and Scouts of Luxembourg for hosting the 13th European Guide and Scout Centre Managers Conference.

Links: https://www.facebook.com/EuropCMC

 

Source: http://scout.org/node/19438