Luxemburgban gyűltek össze a Cserkészpark vezetők – 13rd CMC

Tizenharmadik alkalommal gyűltünk össze, mint Cserkészpark „menedzserek”, hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat, és közösen keressünk megoldásokat az aktuális kihívásokra.

A házigazda idén a Neihaischen-i Cserkészpark volt, amely már SCENES minősítéssel is rendelkezik. Ez a cserkészpark, élmény dús programokat is kínál kelta keretmesébe töltve. A park legnagyobb látványossága a 300nm-es 6 m-es belmagasságú, fából, sárból és szalmából készült kelta ház. A viskó a legnagyobb közösségi helyiség, itt lehet esténként a tűz körül táncolni, beszélgetni.

 

A konferencia főbb témái voltak: az önkéntesség a fiatalok munkanélküliségének tükrében, a tudás-menedzsment a viszonylag gyors fluktuáció mellett, és a cserkészparkok szerepe a szövetségek életében.

Második nap került sor az Országom és Cserkészparkom interaktív kiállításra, ahol a magyar téliszalámi, a Túró Rudi és az Erős Pista ismét sikert aratott, bár meg kell hagyni, hogy a spanyol sonkának, a belga sajtoknak sincs párja. A legvitatottabb téma a konferencián a SCENES program illetve hálózat jelenlegi állapota volt, de mint megtudtuk, ez leginkább annak tudható be, hogy az elmúlt időben több pozícióban is volt változás a WOSM-nél.

A találkozó végén nyilatkozatot fogadtunk el, amelyben felhívtuk a WOSM és a Cserkészszövetségek figyelmét, a Cserkészparkokban végzett cserkészmunkára és a jövőben rejlő lehetőségekre.

Az utolsó este a helyi önkormányzat fogadásán vettünk részt.

Nagyon jó volt és hasznos újra találkozni Cserkészpark vezetőkkel. Fontos és inspiráló kicserélni a tapasztalatokat. ki hogyan vezet egy-egy parkot, önként vagy hivatásosan, egyesek már több mint 10 éve is akár.

Fényképek a facebook oldalunkon. www.facebook.com/scoutcentrebudapest

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.